Snelrolpoort

Home » Snelrolpoort

 

Het grote voordeel van een snelrolpoort blijkt al uit de naam zelf, namelijk dat ze snel opent en sluit. Het tijdverlies voor doorrijdend verkeer is zo goed als onbestaande, zeker in combinatie met bijvoorbeeld een radar of een trekkoord. Bovendien blijft het warmte- of koudeverlies tot een minimum beperkt. Met een uitgebreid gamma snelrolpoorten voor diverse sectoren en toepassingen vindt u bij Brabus in Sint-Lenaarts een poort die bij uw situatie past.

De snelrolpoort kan worden uitgerust met diverse opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een break-away onderbalk die ervoor zorgt dat zelfs bij aanrijding het deurblad eenvoudig terug in de geleiders kan worden geplaatst. Andere opties zijn een radar, een frequentie gestuurde motor voor nog snellere loop, een kap over de wals en/of de motor, trekkoorden, …

Snelrolpoorten voor binnen- of buitengebruik

Een snelrolpoort voor binnen is uitermate geschikt om diverse binnenruimtes van elkaar te scheiden, maar toch een vlotte doorstroming te garanderen.

Een snelrolpoort voor buitentoepassing wordt vaak gebruikt in combinatie met een sectionaalpoort. De sectionaalpoort wordt ’s morgens geopend en ’s avonds gesloten. De snelrolpoort, die aan de andere kant van de deuropening is gemonteerd, wordt overdag frequent geopend en gesloten. Op die manier voorkom je vroegtijdige slijtage aan de serctionaalpoort. Die is immers minder geschikt om continu open en toe te gaan. Daarnaast opent en sluit een sectionaalpoort trager dan een snelrolpoort, wat tot frustratie kan leiden bij de logistieke medewerkers.

Best of both worlds

De Helix is een snelrolpoort die is opgebouwd uit sandwichpanelen, net zoals een sectionaalpoort, maar die toch opent zoals een snelrolpoort. De openingssnelheid ligt tot 6 keer hoger dan bij een conventionele sectionaalpoort. Openingssnelheden tot 1,1 m/s zijn haalbaar. Geluids- en warmteisolatie zijn dezelfde als bij een traditionele sectionaalpoort.

Snelrolpoorten voor gebruik in extreem koude omstandigheden

De snelrolpoort voor extreem koude omstandigheden is bestand tegen temperaturen tot -30° C. Om een correcte werking te garandaren, beschikt de poort over verwarmde kolommen, besturing, aandrijving en fotocellen. Bovendien opent het deurblad automatisch om de 15 minuten om ijsvorming op het deurblad te voorkomen.

Dankzij diverse uitvoeringen altijd een geschikte snelroldeur

Een snelrolpoort is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen voor verschillende sectoren. Zo kunt u een snellooppoort voorzien van een nooduitgang of kiezen voor een specifieke poort voor binnen of buiten. Wilt u meer weten? Of de mogelijkheden voor uw situatie bespreken? Neem dan gerust contact op met Brabus. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +32 (0)3 314 28 92.

Download hier uw PDF informatie:

Brabus snelrolpoorten – Alpha

Neem contact op

  • Drop files here or
  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

 

Bel ons gerust voor een vrijblijvende afspraak